Självplock 

Under sommaren och hösten är du välkommen på självplock hos oss. Vi har öppet söndagar (och andra vardagar efter överenskommelse) mellan kl 10-19.
Det är våra gamla fina träd som ger frukt i nuläget. Det resulterar i att man ofta må stå på stege eller använda fruktplockare, något du får låna av oss.

Du är också välkommen att ta en picknick under ditt favorit äppelträd eller på din favoritt platts mellan träden när du är här. Och beroende på när på sessången du är här kanskje du hittar något godt i våran lilla gårdsbutik också. 


Beräknad mognadstid: 
OBS! Tiden när frukten / bären mognar varierar från år till år beroende på väderet. 

Plommon
 – Opal: Midten/ slutat av augisti i några veckor 
– Victoria: Börkan / midten av september i
Tyvärr blir det ett relativt dårligt plommonår för oss i år. Men några plommon finns det här och där.

Äpplen 
Sommaräpplen: Midten av aug- brjan av sep och så ett par veckor . 
Transperante Blanch, Mio, Gyllenkroks Astrakan 
(Vi har  bara ett fåtall äldre träd med sommaräpplen som ger frukt, men många flera är satta som kommer ge skörd om några år). 

Höstäpplen: Sep- okt
Filippa, Åkerö, Signe Tillisch, Oberländer m.fl

– Vinteräpplen/ lagringsäpplen: Okt
Ingrid Mari, Ribston, Oberländer m.fl

Päron 
Sep/ Okt
Conference, Greve Moltike m.fl 

((Bigarråer))
Vi har tidigare år haft självplock på våra bigarråer, men kommer fremöver inte oficiellt ha det. Det är för att vi har problem med körsbärsflugor (som resulterar i larvar i bären) och det är tyvärr mycket svårt att bli av med det i ekologisk odling. Önskar du däremot plocka är det på egen “risk” och du kommer troligen få lite extra proteiner på köpet. Första sorterna börjar mogna i  midten juli.