Självplock 

Under sommaren och hösten är du välkommen på självplock hos oss. Vi har öppet söndagar (och andra vardagar efter överenskommelse) mellan kl 10-19.

Det är våra gamla fina träd som ger frukt i nuläget. Det resulterar i att man ofta får stå på stege eller använda fruktplockare, något du får låna av oss.

Du är också välkommen att ta en picknick under ditt favoritäppelträd eller på din favorit plats mellan träden när du är här. Och beroende på när på säsongen du är här kanske du hittar något gott i vår lilla gårdsbutik också.

Beräknad mognadstid:

OBS! Tiden när frukten / bären mognar varierar från år till år beroende på väderet.

Plommon

– Opal: Mitten/slutet av augusti, under några veckor

– Victoria: Början / mitten av september 

Äpplen

Sommaräpplen: Mitten av aug- början av sep och ett par veckor framåt.

Transperante Blanch, Mio, Gyllenkroks Astrakan

(Vi har  bara ett fåtall äldre träd med sommaräpplen som ger frukt, men många flera är satta som kommer ge skörd om några år).

Höstäpplen: Sep- okt

Filippa, Åkerö, Signe Tillisch, Oberländer m.fl

– Vinteräpplen/ lagringsäpplen: Okt

Ingrid Mari, Ribston, Oberländer m.fl

Päron

Sep/ Okt

Conference, Greve Moltike m.fl

((Bigarråer))
(slutet på juli 2020)
Vi har tidigare år haft självplock på våra bigarråer, men kommer framöver inte oficiellt ha det. Det är för att vi har problem med körsbärsflugor (som resulterar i larvar i bären) och det är tyvärr mycket svårt att bli av med det i ekologisk odling. Önskar du däremot plocka är det på egen ”risk” och du kommer troligen få lite extra proteiner på köpet. Första sorterna börjar mogna i  midten juli.