Självplock

 

 

Du är välkommen på självplock söndagar och torsdagar genom sommaren mellom kl 10-18. Om du inte hittar oss, så kan du väga och betala det du har plockat i gårdsbutiken och swisha oss. Prislista och beskrivning över vart du hittar de olika odlingarne hittar du också där.

* Det är bara bigarråer, plommon, äpplen och päron vi har självplock på. Andra bärbuskar etc är privata odlingar.

Beräknad mognadstid 

BigarråerSäsång slut 

Sommaräpplen: Säsång slut

Pommon:  Säsång slut 

Höstäpplen: Säsång slut 

Päron:  Säsång slut 

Alekärr Ekologiska gård har i dag ca 250 fruktträd. Merparten av träden är äpplen av alla slags sorter, men vi har också körsbär/bigarråer/sötbär, plommon och päron.

Du är varmt välkommen att komma på självplock hos oss. Nedanför står beräknad mognadstid, men det beror helt på väder och vind exakt när frukterna mognar, så vi kommer uppdatera vilka frukter som är mogna utöver sommaren. 

När du är här och plockar är du välkommen att gå en pronenad på gården. Vi jobbar med att bygga upp ett fint och inbjudande trädgårdsland som vi hoppas kan vara till glädja för alla våra besökare i framtiden. (Men vi är inte helt klare än, så vi hoppast du har like ba fantasi som oss och kan se hur fint det kommer att bli!) 

Alekärr har varit i drift med ekologiska prinsiper sedan 80-talet. Något som betyder att den bland annat inte har varit besprutad eller utsatt för andra skadliga kemikalier. I vissa fall betyder det också att vi får små ubjudna gäster i våran frukt, (även om det är sjeldan) är det något som är en del av den naturliga cyklen när man inte besprutar frukten. Så om du skulle hitta en liten gäst i en frukt eller bär, så bara tänk: Om den överlevde och tyckte om frukten, så måste den vara bra!

Våra odlingar är  ekologisk certicicerad genom SMAK. 

 

 

Välkommen på självplock Torsdagar ovh Söndagar 10-18

Håll dig uppdaterad på vad som händer här