Självplock

 

 

 

 

Beräknad mognadstid 

Bigarråer: Slutetav juni till slutet av juli. 

Plommon:  Slutet av juli tills midten av augusti.

Sommaräpplen: början/ midten av augusti tills slutet av augusti 

Höstäpplen: Midten/ slutet av september tills frosten kommer. 
Vi har blant annat Ingrid Marie, Åkerö,  Ribston, Signe Tillisch, Lundbytorp, m.fl

Päron:  Midten av september tills uti oktober 

Alekärr Ekologiska gård har i dag ca 250 fruktträd. Merparten av träden är äpplen av alla slags sorter, men vi har också körsbär/bigarråer/sötbär, plommon och päron.

Du är varmt välkommen att komma på självplock hos oss. Nedanför står beräknad mognadstid, men det beror helt på väder och vind exakt när frukterna mognar, så vi kommer uppdatera vilka frukter som är mogna utöver sommaren. 

 

När du är här och plockar är du välkommen att gå en pronenad på gården. Vi jobbar med att bygga upp ett fint och inbjudande trädgårdsland som vi hoppas kan vara till glädja för alla våra besökare i framtiden. (Men vi är inte helt klare än, så vi hoppast du har like ba fantasi som oss och kan se hur fint det kommer att bli!) 

 

Alekärr har varit i drift med ekologiska prinsiper sedan 80-talet. Något som betyder att den bland annat inte har varit besprutad eller utsatt för andra skadliga kemikalier. I vissa fall betyder det också att vi får små ubjudna gäster i våran frukt, (även om det är sjeldan) är det något som är en del av den naturliga cyklen när man inte besprutar frukten. Så om du skulle hitta en liten gäst i en frukt eller bär, så bara tänk: Om den överlevde och tyckte om frukten, så måste den vara bra!

Våra odlingar är  ekologisk certicicerad genom SMAK. 

 

 

 

 

 

Självplock är nu stängt fram till sommaren 2019 

Håll dig uppdaterad på vad som händer här